Klimaatbeheersing met PLC-aansturing

JEZ Electro - PLC Gestuurde Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing met PLC-aansturing

In het kantoor van Thes Nederland NV te Zundert hebben we in 2016 de besturing van de klimaatbeheersing vervangen door een PLC-aansturing.

De bestaande luchtbehandelings- installatie in het kantoorpand van THES Nederland in Zundert is door ons voorzien van een nieuwe PLC besturing merk Siemens  type S7-1200.

Daarbij hebben we gebruik gemaakt van 18 analoge ingangen, 4 analoge uitgangen, 16 digitale ingangen, 10 digitale uitgangen en een touchscreen bedieningspaneel.

Met bovenstaande worden twee gecombineerde luchtbehandelingssystemen  aangestuurd. Hoewel beide systemen een eigen verwarming hebben, worden deze wel door dezelfde CV-ketel gevoed.
Verder heeft het grootste systeem twee koelers, die om beurten – en indien nodig gelijktijdig – draaien. Het kleinere systeem heeft één koeler.

Normaal gesproken draait het geheel volautomatisch, maar er kan via het touchscreen worden ingegrepen, door de gewenste temperatuur per systeem te verstellen. Tevens is er op het touchscreen een scherm beschikbaar, waarmee de CV- ketel en/of de koelers handmatig aan gezet kunnen worden. Op het bedienpaneel zijn verder schermen beschikbaar met schematische weergave en uitlezingen van verwarming, ventilatie, koeling en de plattegrond met temperaturen.

Hebt u een vraag? Neem contact op met JEZ Electro:

    * Deze velden zijn noodzakelijk.